Bereikbaar centrum

Maandag 14 februari opent de ondergrondse parking aan het stadhuis officieel voor het publiek. De nieuwe parking, bereikbaar via de Graaf van Loonstraat tussen nummer 28 en 12, bevindt zich in het midden van Beringen-centrum, op wandelafstand van de bibliotheek, het stadhuis, de markt en de Lutgartsite. De parkeergarage vormt een groot voordeel voor de handelaars en de bezoekers van Beringen-centrum. Met deze centrale parking maken we Beringen-centrum nog beter bereikbaar. De parking voorziet 122 publieke parkeerplaatsen, waarvan 7 plaatsen voor personen met een beperking. Op deze manier maken we het centrum van onze stad voor iedereen toegankelijk. Een bereikbaar Beringen is onmisbaar voor de verdere groei en ontwikkeling van onze stad.

Werking

Van maandag tot zaterdag is het tussen 09.00 uur en 18.00 uur betalend parkeren. De eerste twee uur kan je gratis parkeren via nummerplaatingave, maar nadien is het € 2 per uur met een maximum van € 10 per dag. Een ticket koop je aan de parkeerautomaat en plaatst je achter het autoraam. Op zon- en feestdagen kan je gratis parkeren. De parking is met de wagen enkel toegankelijk tussen 06.00 uur en 23.30 uur. ‘s Nachts is de poort gesloten, maar buiten rijden is steeds mogelijk. De poort zal dan automatisch openen. Te voet kan je de parking betreden via twee voetgangerstoegangen. Overdag zijn deze geopend, maar na 23.30 uur dien je aan te bellen en worden de deuren vanop afstand geopend. 

Randparkings

Vanaf maandag geldt een overgangsperiode van twee weken, waarin we inzetten op informeren en sensibiliseren, zodat de burgers tijdig op de hoogte zijn. Na deze overgangsperiode zullen we boetes uitschrijven wanneer er niet voldaan is aan de voorwaarden. Op deze manier willen we burgers en bezoekers voldoende tijd geven om op de hoogte te zijn van deze verandering. Naast de nieuwe ondergrondse Parking Stadhuis blijft ook straat parkeren in de blauwe zone mogelijk. Verder kan je nog steeds gratis en veilig parkeren op de randparkings, zoals parking De Step, parking Kerkhof en parking Stadswal. Met deze nieuwe ondergrondse parking zetten we verder in op een bereikbaar Beringen voor iedereen.