CD&V Beringen voert enkele veranderingen in de samenstelling van haar schepenen in het College van Burgemeester en Schepenen door. Zo volgt Ann-Sofie Vanoverstijns schepen Hilal Yalçin op en zal schepen Jean Vanhees in tegenstelling tot wat eerder bekend werd gemaakt zijn mandaat tot 2024 volmaken. Dit werd maandag 30 augustus 2021 beslist door het bestuur van CD&V Beringen.

Op 27 september 2021 legt Hilal Yalçin de eed af als Vlaams volksvertegenwoordiger. Ze kiest ervoor om beide functies niet te combineren waardoor een opvolger dient aangesteld te worden. Wel zal ze actief zetelen als gemeenteraadslid in de Beringse Gemeenteraad. “Ik ben sinds 2016 schepen van onze prachtige stad en heb dat altijd met veel overgave gedaan. Nu staat er een nieuwe uitdaging voor de deur. Hoe zeer dit afscheid me zwaar valt, zal ik met veel engagement de Beringse en Limburgse belangen in het Vlaams parlement behartigen. Ik ben uiteraard niet volledig weg uit Beringen en zal mijn rol als gemeenteraadslid ten volle invullen”, aldus Hilal Yalçin.

Ann-Sofie Vanoverstijns krijgt nu de kans om Hilal Yalçin op te volgen. Na de verkiezingen in 2018 kwam Ann-Sofie al in beeld. Initieel zou Ann-Sofie, Jean Vanhees opvolgen midden deze legislatuur vanaf januari 2023. Omdat de bevoegdheden van schepen Yalçin meer binnen het interesseveld van Ann-Sofie liggen, werd dan ook de beslissing genomen om haar als opvolgster voor dit schepenambt aan te stellen. Ann-Sofie is alvast dankbaar voor het vertrouwen dat ze van de partij krijgt: “Ik kijk enorm uit naar hoe ik samen met onze stad zal groeien, als schepen, maar ook als inwoner. De bevoegdheden die ik op mij zal nemen liggen in lijn met mijn passie, ambitie en wil om onze diverse stad op de kaart te zetten. Samen zorgen we ervoor dat Beringen een geweldige stad blijft om te wonen, werken en genieten.”

Op datzelfde bestuur werd eveneens beslist dat schepen Vanhees de volledige legislatuur zal aanblijven. “Ik ben tevreden dat ik de kans krijg om deze legislatuur af te maken. Zo kan ik nog twee jaar langer alle dossiers met betrekking tot Verkeer & Mobiliteit, Openbare Werken, Facilitair beheer en Groen met het nodige enthousiasme blijven opvolgen”, vertelt schepen Jean Vanhees.

CD&V Beringen agendeert deze wijzigingen op de Gemeenteraad van 18 oktober 2021. Ann-Sofie neemt vanaf 1 november de taken van Hilal over.

Meer info

Patrick Heymans, Voorzitter CD&V Beringen, heymans.patrick@yahoo.com

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties