In het Brigaduis in Koersel hield CD&V Beringen op 14 januari haar nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Stijn Truyens wil met zijn partij en Thomas Vints het burgemeesterschap veroveren. "Over exact 9 maanden op 14 oktober zetten we met deze ploeg alles op alles op de sterkste, de grootste zijn en zullen we de burgemeester leveren, dat is een doelstelling die we willen bereiken en dat heeft Beringen nu nodig", zei de voorzitter overtuigend. 
Gisteren is ook de nationale campagne opgestart en CD&V kiest voor 'de weg vooruit'. Ook in Beringen werd eind vorig jaar al de campagne Buitengewoon Beringen gelanceerd. 
"Buitengewone mensen én plaatsen maken van Beringen een buitengewone stad. We zijn de 3de grootste stad in Limburg en hebben de grootste groene long van Vlaanderen. We hebben kleur en interessante inwoners. We leven in Koersel, Paal, Beverlo, Beringen-Mijn en Beringen-Centrum. Plaatsen waar altijd iets te beleven is, waar iedereen zich thuis voelt. Fantastisch vind ik dat! Iedere Beringenaar verdient een warme thuis, een boeiende job en een zorgeloos leven. De leukste én veiligstestraat is de straat waar mensen elkaar kennen. Waar ouders en kinderen durven leven, spelen en fietsen. Als we ook de komende generaties dit buitengewone gevoel willen geven, moeten we ambitieus blijven", zei Vints in zijn speech. 
Anne Wouters-Cypers toonde via een filmpje het belang van de provincies. Minister Jo Vandeurzen en gedeputeerde Erik Gerits kwamen de Beringse ploeg een hart onder de riem steken. 
"De weg vooruit is kiezen voor een politiek die niet zoekt naar zondebokken maar naar oplossingen. Een politiek die levenskwaliteit verbetert van iedereen, zonder onderscheid. Een politiek die meer dan ooit lokaal begint, in de buurt, de wijk, de dorpen, en in de stad. Die weg begint bij ieder van ons", zei Thomas Vints tot slot. (foto's Patrick Knuyt - Jos Neys)